Algemene voorwaarden

EIGENAAR
De website en webshop theodoor.be zijn eigendom van en worden beheerd door Cindy De Vries, eigenaar van theodoor, Gustaaf De Petterlaan 24 in 9220 Hamme.
Ingeschreven in de ‘kruispuntbank der ondernemingen’.
BTW-nummer: BE0544836726
Tel. 0474/20.67.31
info@theodoor.be


HERROEPINGSRECHT
De Consument heeft het recht de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstovereenkomst (art. 46, $1,2° van de wet van 6 april 2010 betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming). De kennisgeving wordt als tijdig aanzien indien deze schriftelijk of per mail werd verzonden voor het verstrijken van de termijn. Aan de consument kunnen, voor het uitoefenen van het heroepingsrecht, slechts de rechtstreekse kosten voor het terugzenden aangerekend worden.


VOORRAAD
Theodoor.be garandeert niet dat alle producten op de webshop voorradig zijn.
Theodoor.be houdt zich het recht voor, zonder voorafgaande kennisgeving, bepaalde producten te wijzigen, uit het assortiment te halen of niet langer beschikbaar te stellen.
We doen onze uiterste best om de stock up to date te houden, toch kan het echter voorvallen dat een artikel dat u via onze webshop wenst te kopen uit stock is. Indien dit zich zou voordoen, nemen we contact met u op via mail zodat u indien u dit wenst uw order kan herzien of annuleren. U krijgt de bestelde artikelen dan direct terug betaald.

Als er door de klant de opdracht gegeven wordt om 1 of meerdere artikelen te leveren, dan is er sprake van een overeenkomst die bindend is (koop op afstand). De overeenkomst komt tot stand nadat de verkoper de bestelling heeft geaccepteerd.
Theodoor.be kan er om welke reden dan ook voor kiezen om uw bestelling niet te accepteren. Uw bestelling is pas geaccepteerd wanneer de bestelde producten verzonden zijn.  Theodoor.be behoudt zich het recht om de bestelling niet te accepteren of te annuleren indien onder meer:
het bestelde product niet meer voorradig is ( u wordt hiervan per mail op de hoogte gebracht).
De verstrekte facturatie- en/of betalingsgegevens onjuist, onvolledig of niet verifieerbaar zijn.
Er zich op het moment van de bestelling een fout van technische aard heeft voorgedaan op theodoor.be
Wij redenen hebben om aan te nemen dat de klant jonger is dan 18 jaar.


Door het plaatsen van een bestelling geeft de klant te kennen dat hij akkoord gaat met de leverings- en betalingsvoorwaarden. Theodoor.be behoudt zich het recht voor haar leverings- en betalingsvoorwaarden zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.  Eventuele wijzigingen in de verkoopsvoorwaarden zijn enkel van toepassing op bestellingen geplaatst op of na datum van wijziging. We raden u aan een kopie van deze voorwaarden te bewaren bij het plaatsen van een bestelling op theodoor.be.

 

BETALEN

Betalen kan makkelijk en eenvoudig met BANCONTACT, IDEAL, VISA, MASTERCARD en PAYPAL.

Alle betalingen gebeuren in een veilige omgeving via Mollie. Mollie is samen met Ogone marktleider binnen Europa op het vlak van beveiligd online betalen.

Eventuele verzendkosten krijg je te zien bij de check out, ze zijn inclusief BTW en worden automatisch bij het te betalen bedrag geteld. Je hoeft ze dus niet apart te betalen.

Jouw bestelling wordt verzonden via Bpost of DPD van zodra het verschuldigde bedrag op onze rekening staat.


VERZENDEN OF OPHALEN
Je kan er voor kiezen jouw bestelde producten zelf op te halen of te laten leveren.

Ophalen: Je besteld en betaald jouw product in de webshop en betaald met een door jou gekozen betaalmiddel. Nadat Theodoor het geld ontvangen heeft wordt jouw product gereserveerd voor ophaling. Je krijgt van ons mailtje dat jouw bestelling klaar ligt om af te halen.

Verzenden: Onder de 50 Euro betaal je verzendingskosten binnen België, vanaf 75 Euro en meer is het verzenden GRATIS.

Mogelijke verzendingskosten worden weergegeven wanneer u de bestelling plaatst. Deze worden bij de “checkout” weergegeven.
De tarieven vindt u hieronder:

- Binnen België:  5,5 Euro, vanaf 75 Euro verzenden we gratis / leveringstermijn: 2 à 3 werkdagen.
- Naar Nederland en Luxemburg: 8 Euro, vanaf 100 Euro verzenden we gratis / leveringstermijn: 3 à 5 werkdagen.
- Naar Duitsland, Frankrijk en V.K: 9 Euro, vanaf  150 Euro verzenden we gratis / leveringstermijn: 3 à 5 werkdagen.
- De rest van Europa:  20 Euro, vanaf 200 Euro verzenden we gratis / leveringstermijn: varieert.

 Voor de verzending van de artikelen werken we samen met Bpost, DPD en Post.NL.
De bestelling wordt verzonden binnen de 3 werkdagen na ontvangst van de aankoopsom door theodoor.be.
De vermelde leveringstermijn is indicatief,  een leveringsdatum moet bijgevolg worden beschouwd als een niet-bindende inschatting en niet als een resultaatsverbintenis om de producten op de streefdatum te leveren.
We besteden veel aandacht aan het inpakken van de bestelling en aan het verzenden ervan.  Jouw bestelling wordt steeds in goede staat verzonden. Eventuele klachten over de levering, kwaliteit, hoedanigheid van het artikel of iedere andere klacht, worden door theodoor.be in behandeling genomen.
De klant maakt een klacht schriftelijk kenbaar via info@theodoor.be. Theodoor.be probeert de klacht binnen 14 kalenderdagen op te lossen. Theodoor.be communiceert hierover schriftelijk met de klant per mail.
Voor beschadiging, vermissing of andere problemen tijdens het verzenden is theodoor.be niet aansprakelijk.


OVERMACHT
Theodoor.be is niet aansprakelijk, indien haar verbintenissen niet kunnen worden  nagekomen ten gevolge van overmacht. Onder overmacht wordt  verstaan: elke vreemde oorzaak, elke omstandigheid buiten onze wil en controle om die het nakomen van onze plichten volledig of gedeeltelijk verhindert. Hieronder wordt onder meer begrepen: brand, waterschade, stakingen, bedrijfsstoringen, storing in het netwerk, het niet tijdig leveren van toeleveranciers of andere derden, nalatigheden van leveranciers en/of fabrikanten, gebreken in hulp- of transportmiddelen ,… gelden uitdrukkelijk als overmacht.


PRIJZEN
Alle prijzen aangeduid op theodoor.be zijn vermeld in Euro, inclusief BTW (21%) en exclusief verzendingskosten. Alle prijzen op theodoor.be zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.


EIGENDOM
Alle goederen blijven eigendom van theodoor.be tot op het ogenblik dat het volledige bedrag van de aankoop betaald is.


AFBEELDINGEN EN KLEUREN
De afbeeldingen, foto’s, kleuren en specificaties zijn indicatief en gelden slechts bij benadering. En kunnen dus geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinden van de overeenkomst. De kleuren worden steeds weergegeven zoals ze zijn, doch kunnen ze door andere scherminstellingen soms lichtjes verschillen van de werkelijkheid.

MATEN
Tussen de verschillende merken, zijn er soms grote verschillen in maten en taillering. Lees zeker steeds bij elk artikel de product info over de maat en taillering.
Twijfelt u over de maat en/of taillering stuur dan ons dan mailtje en wij helpen u schriftelijk verder. Lees ook goed onze  info over  “voetjes meten”.


RUILEN EN RETOURNEREN
Wenst u uw bestelling voor een ander artikel te ruilen of voldoet de bestelling niet aan je verwachtingen dan is het mogelijk deze te ruilen of te retourneren.
Stuur dan een schriftelijke ruil- of retouraanvraag per mail naar info@theodoor.be

RUILEN:
In uw ruilaanvraag meldt u voor welk ander artikel u uw bestelling wenst te ruilen, indien deze voorradig is, stuurt Theodoor.be de gewenste goederen op na ontvangst van de geretourneerde bestelling.

RETOURNEREN:
Een gewone retouraanvraag mag u zonder opgave van reden naar ons doorsturen. 
 Theodoor.be stort het bedrag (exclusief de initiële verzendingskosten) binnen de 14 dagen na ontvangst van de goederen terug op uw rekening.

De ruil- of retouraanvraag dient ons binnen de 14 kalenderdagen geteld vanaf de afleverdatum te bereiken.

LET WEL:
-  Goederen kunnen enkel geruild of geretourneerd worden indien:
– ze ongedragen, ongebruikt, onbeschadigd en compleet zijn.
– ze zich in de originele verpakking bevinden.
– ze zich in originele staat van verzending bevinden
- Producten uit de outlet/solden kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Het risico van retourneren (verzenden) ligt geheel bij de klant.

13. SPLITSBAARHEID
Indien enige bepaling (of enig deel daarvan) van deze Verkoopsvoorwaarden onwettig of onafdwingbaar zou zijn, kan dergelijke bepaling (of het relevante deel daarvan) worden afgescheiden van de rest van de Verkoopsvoorwaarden en blijven de overblijvende bepalingen van de Verkoopsvoorwaarden onverminderd van kracht.


TOEPASSING RECHT EN GESCHILLENCOMMISIE
Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van Theodoor.be is uitsluitend het Belgische recht van toepassing.